"מנהיגות תודעתית עבורי היא לא רק שיטה ודרך חיים. מנהיגות תודעתית היא הוויה. פיתחתי את השיטה מתוך תחושת ייעוד ותשוקה "להעביר את זה הלאה"; מנהיגות תודעתית עוזרת לאנשים לבנות חוסן אישי, תחושת ערך עצמי ו- Well Being ונותנת להם כלים מעשיים ליצור את המציאות שהם רוצים."
ד"ר מתי הר-לב, יוצרת השיטה למנהיגות תודעתית.
רובנו מרגישים שיש אותנו ויש את החיים בחוץ – ה"מציאות". בחלק ניכר מהזמן ה"מציאות" מנהלת אותנו. מה שקורה בחוץ קובע איך אנחנו מרגישים בפנים. וכך אנחנו מוצאים את עצמנו תקועים באותו "לופ", כמו תקליט שבור: אותם אירועים, תכונות, אנשים והתנהגויות מוציאים אותנו מדעתנו פעם אחר פעם.
מערכת היחסים שאנחנו מנהלים עם העולם, עם המציאות שנמצאת מחוץ לעצמנו מתאפיינת לא פעם בתחושה של מתח. אנחנו מנסים לשלוט במציאות החיצונית. אנחנו נוטים להגדיר את עצמנו ואת הערך שלנו על פי המיקום שלנו ב"עולם". מוּנָעִים מתוך תחושה שהחיים הם מעין מרוץ שצריך לנצח בו, להצליח, להשיג, להיות מספר אחד.
אנחנו מאמינים שמתישהו כשנגיע לאן שאנחנו מכוונים להגיע, כשנשיג יותר – אז נהיה מאושרים, אז נהיה רגועים ושלווים. הצורך להשיג ולנצח גורמים לנו לחיות ולהתנהל בתחושה קבועה של תחרות ומאבק. אבל האמת היא שזה לא חייב להיות ככה.
-
סדרת מפגשי המשך קבוצתייםמפגשי ההמשך יעשו במבנה קבוצת המשתתפים בסדנה. תכליתם של מפגשי ההמשך הינה הרחבת הידע, העמקת ההבנה והטמעת היכולת המעשית של משתתפי הסדנה. ההמלצה היא לערוך סדרה של 6-8 מפגשים, רצוי שהמפגש הראשון ייערך כשבועיים מתום הסדנה. חלק א: 3-4 מפגשים מעבר מתודעה ר-אקטיבית לתודעה פרואקטיבית: תרגול והטמעה של השיטה והחומר הנלמד בסדנה. אינטגרציה בין התיאוריה ליישום. שיתוף בדילמות ואתגרים של המשתתפים ויישום הכלים שרכשו על המקרים. חלק ב: 3-4 מפגשים מעבר לתודעה קריאטיבית: למידת מודולות נוספות של השיטה (ככל שיתאפשר במסגרת כמות המפגשים שתיקבע): תודעה יוצרת: בירור רצון; כוונון נכונה: מראה חיובית; שימור תודעה; פעולה נובעת. העמקה והרחבה של מפת התודעה האישית של כל משתתף בעזרת מודל ה- GPS: מיפוי חוזקות, תשוקות גנריות וערך לארגון. תרגול והטמעה של השיטה והחומר הנלמד. שיתוף בדילמות ואתגרים של המשתתפים ויישום הכלים שרכשו על המקרים.
-
ליווי אישי למשתתפי הסדנהתהליך ליווי אישי במסגרת הארגון – יקבע על פי צורכי הארגון והמשתתפים.